Madártej
Hozzávalók 8 személyre:
- 3 l tej
- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 1 csomag vanília pudingpor
- 1 vanília aroma
- 1 csipetnyi só
A tojásfehérjékből kemény habot verek, és még beleteszek a kimért kristálycukorból 4 evőkanálnyit, és tovább verem a habot vele. A tej felét felteszem forralni, beleteszem az 1 csipetnyi sót, és abba evőkanállal szaggatom a habot. Lassú tűzön főzöm, s közben óvatosan átfordítom, hogy rendesen megfőjön a hab. Akkor jénai tálba kiszedem.
Ha már minden habot megfőztem, a tojások sárgáját eldolgozom a maradék cukorral és a pudingporral, merek bele tejet, beleteszem a vanília aromát, és lassú tűzön összemelegítem. Ha szépen kezd sűrűsödni, akkor belekeverem a tejbe, amiben a habokat megfőztem. Még egy kicsit összefőzöm, majd ezután a jénaiba rakott megfőzött habokra merem. Hagyom kihűlni. Ha elég langyos hűtőbe teszem.
Jó hidegen tálalom.