Magyaros rakott tarhonya
Hozzávalók:
30 dkg tarhonya
5 db zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 dl tejföl
4 db főtt tojás
15 dkg csípős kolbász ( vagy 2 pár virsli )
1 dl étolaj
pirospaprika
só
bors
1 mokkáskanál erős paprika
Tetejére:
4 dl tejföl 3 gerezd apróra vágott fokhagymával elkeverve
5 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, és dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát kis olajban megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, egy mokkás kanál csípős őrölt paprikát beletesszük, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, sózzuk borsozzuk (lecsót készítünk belőle). Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt. A csípős kolbászt (vagy virslit) felkarikázzuk. Ezután egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya egyharmadát, rátesszük a lecsó felét, majd a karikára vágott tojás felét és a csípős kolbász (vagy virsli) felét, aztán megint a tarhonya, lecsó, tojás, csípős kolbász (vagy virsli), végül tarhonya. A tetejét meglocsoljuk a 4 dl fokhagymás tejföllel, és ráreszeljük az 5 dkg füstölt sajtot.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, majd légkeveréssel még 10 percig pirítjuk.