MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.

Magyaros rakott tarhonya  


Hozzávalók:

30 dkg tarhonya
5 db zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 db paradicsom
2 dl tejföl
4 db főtt tojás
15 dkg csípős kolbász ( vagy 2 pár virsli )
1 dl étolaj
pirospaprika

bors
1 mokkáskanál erős paprika

Tetejére:
4 dl tejföl 3 gerezd apróra vágott fokhagymával elkeverve
5 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, és dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát kis olajban megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, egy mokkás kanál csípős őrölt paprikát beletesszük, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, sózzuk borsozzuk (lecsót készítünk belőle). Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt. A csípős kolbászt (vagy virslit) felkarikázzuk. Ezután egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya egyharmadát, rátesszük a lecsó felét, majd a karikára vágott tojás felét és a csípős kolbász (vagy virsli) felét, aztán megint a tarhonya, lecsó, tojás, csípős kolbász (vagy virsli), végül tarhonya. A tetejét meglocsoljuk a 4 dl fokhagymás tejföllel, és ráreszeljük az 5 dkg füstölt sajtot.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig sütjük, majd légkeveréssel még 10 percig pirítjuk.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 71
Heti: 491
Havi: 1 938
Össz.: 916 871

Látogatottság növelés
Oldal: Magyaros rakott tarhonya
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »