Gombás melegszendvics
Hozzávalók: 25 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, olaj, őrölt pirospaprika, só, aprított petrezselyemzöld, 8 egyforma szelet kenyér, 15 dkg reszelt sajt.
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt, és jól összekeverve még 3-4 percig sütjük, amíg jól besűrűsödik. Az így kapott gombás keveréket az előre enyhén megpirított kenyérszeletekre kenjük, reszelt sajtot szórunk rájuk, és grillsütőben addig sütjük, amíg a sajt enyhén pirulni kezd a tetején.
Tipp:
Ugyanilyen finom melegszendvicset készíthetünk maradék gombapörköltből. A pörkölthöz adjuk hozzá a liszttel elkevert tejfölt, összefőzzük, amíg besűrűsödik, és ezt a keveréket kenjük a pirított kenyérszeletekre.