Milánói spagetti
Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, fél dl olíva olaj, 1 dl paradicsomlé, 1 zacskó milánói fix alap, só, őrölt fehérbors, bazsalikom, oregano, kakukkfű, őrölt pirospaprika, 50 dkg spagetti tészta.
A szósz elkészítése: Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ráöntjük a darált húst, együtt pároljuk a hús fehéredéséig. Hozzáadjuk a paradicsomlét, fűszerezzük, együtt főzzük tovább. Közben a milánói fix alapot 2 dl hideg vízben elkeverjük, és ráöntjük a szószra. Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. A spagetti tésztát puhára főzzük, lecsepegtetjük a vizet róla, ráöntjük a szószt, és összekeverjük. Olíva bogyóval és reszelt sajttal tálaljuk.