Márványos kevert süti
5 tojás, 25 dkg cukor + 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt egy kiskanál sütőporral egybeszitálva, 1 dl tej, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg mandula vagy dió, 5 dkg mazsola.
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákból, cukorból, vajból és a tejből csomómentes krémet keverünk (egyszerűbb robotgép habverőjével). A krémbe beleszórjuk a sütőporos lisztet, és fakanállal jól elkeverjük, majd a tésztát kettéválasztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaóport, a másikba a darabosra vágott vagy darát madulát/diót és a mazsolát.
Végül elfelezzük az öt tojásfehérjéből vert kemény habot, és az egyik felét a világos, a másik felét a barna tésztába forgatjuk.
Egy magasabb falú tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk, aztán nagyobb evőkanállal váltakozva világos és sötét tésztahalmokat rakunk bele.
Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.
Csokoládéöntettel és tejszínhabbal tálalhatjuk.