Hozzávalók:
Tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 8 dkg cukor, 1 csomag szalakálé, 2 db tojás.
Krém: 2 tasak vaníliás puding, 2 ek. kristálycukor, 8 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 cs. vanília.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd belekeverjük a cukrot, a szalakálét, és a tojással összedolgozzuk, öt egyenlő részre felvágjuk. Egyenként kinyújtjuk, majd a tepsi hátlapján megsütjük. Laponként 180 fokon kb. 6 perc alatt. A pudingport összekeverjük a cukorral, a tejjel, majd megfőzzük, állandó keverés közben kihűtjük. A margarint cukorral kikeverjük. Ha kihűlt a puding, a kikavart margarinnal összekeverjük. Ha kihűlt a tészta megkenjük a vajas pudinggal. A tetejére porcukrot szórunk, vagy csokimázat kenünk.