Borsos tokány |
|
Elkészítése: A húst fél cm vastag és 6 cm hosszú csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát sárgára pirítjuk, A borsos tokánynak igen sok változata ismert. Én zöldborsóval készítem, és sertés húst használok hozzá. Főleg nyáron lehet nagyon finomra készíteni friss zöldborsóval, de ma már kitűnő minőségű fagyasztott borsót is lehet kapni. Most én is abból készítettem el. 50 dk sertés comb 50 dk zöld borsó 1 fej vörös hagyma 1 db paradicsom 1 db paprika őrölt bors étel ízesítő só majoránna piros paprika szerecsendió A húst apró kockára vágni. A vöröshagymát felkockázni, a paradicsomot és a paprikát csíkokra szeletelni. Olíva olajon kicsit megfuttatni a hagymát, majd hozzá adni a paradicsomot és a paprikát is. Kicsit együtt párolni, majd hozzá adni a kockára vágott húst és fehéredésig pirítani. Közben megszórni a fűszerekkel. Ha már kellően kifehéredett, hozzá adni a zöld borsót és jól össze forgatni, kicsit párolni. Ezután megszórni piros paprikával és felönteni vízzel. Szép lassan puhára főzni, és végül zsírjára sütni. Sült krumplival, vagy rizzsel tálalni. |