Rostonsült tarja
4 szelet sovány tarja, csont nélkül
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
10 dkg zöldpaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk. szárított majoránna
borsos rostélyos fűszerkeverék, ízlés szerint
1 evőkanál olaj
Elkészítés: A húst sütés előtt egy nappal ízesítjük. Ehhez a vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát és a fokhagymát egy-egy kis tálkába vékony karikára vágjuk. A hússzeleteket a majoránnával és a fűszerkeverékkel ízesítjük, majd egy tálba úgy rétegezzük, hogy a hússzeletek közé rakjuk a karikára vágott zöldségeket, végül az olajjal meglocsoljuk. A tálat fóliával letakarva egy napra hűtőbe tesszük. Másnap a hússzeleteket egyenként alufóliába csomagoljuk úgy, hogy a paradicsom-, zöldpaprika-, vörös- és fokhagymaszeleteket is köré helyezzük. Faszénparázs felett vagy jénai tálban, alufóliával lefedve, sütőben többször megforgatva megpároljuk. Az alufóliából kibontva a szeleteket rózsaszínűre sütjük, majd különféle salátákkal tálaljuk. A fóliákból egy tálkába érdemes összegyűjteni a zöldséges, fűszeres párolólevet (akinek nem kell fogyókúráznia, annak a hús mellé tálaljuk).