Kakukkfüves sertéscsíkok joghurtos padlizsánsalátával
A sertéshez:
50 dkg sertéshús
8-10 ág kakukkfű (nálam szárított formában játszott)
0,5 dl olaj
só
bors
A husit a rostokra merőlegesen kis csíkokra vágtam, sóztam, borsoztam, beszórtam kakukkfűvel és kis olajjal elkeverve beraktam a hűtőbe. 1-2 óra elteltével kevés olajon pirosra sütöttem egy serpenyőben.
A salátához:
2 pohár natúr joghurt
1 nagyobb padlizsán
néhány gerezd fokhagyma
só
pici cayenne bors
A padlizsánt meghámoztam, fél centi vastag karikákra vágtam, besóztam, állni hagytam. Miután leöntöttem róla a levet, kevés olajon teflon serpenyőben megsütöttem. Közben a fokhagymát lereszeltem és a cayenne borssal együtt a joghurtba kevertem. A kisült padlizsánokat a joghurtba pakoltam.