Színes babsaláta
10 dkg fehér szárazbab
10 dkg barna szárazbab
40 dkg zöldbab
10 dkg lilahagyma
2-3 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál olívaolaj
mustár ízlés szerint
Elkészítés: A szárazbabot egy éjszakára vízben előáztatjuk. Másnap enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. (Vehetünk egy-egy kis doboz konzerv babot is, azokat nem kell főzni, csak felhasználás előtt lecsepegtetni.) A zöldbabot szálkáitól megtisztítjuk, 2-3 cm darabokra vágva sós vízben megfőzzük, és szintén hűlni hagyjuk. A hagymát vékony karikákra szeleteljük. Egy tálban az öntethez összekeverjük a borecetet és az olívaolajat, ízlés szerint őrölt fehér borssal és a mustárral ízesítjük, majd az előkészített nyersanyagokat az öntettel lazán összekeverjük. Hűtőben néhányszor lazán átforgatva 1-2 órát érleljük, csak utána tálaljuk.