Vaníliás krémes
3 evőkanál tej; 7 dkg cukor; 7 dkg margarin; 30 dkg liszt; 1 kávéskanál szalakáli Krém: 4 dl tej; 4 púpozott evőkanál liszt; 1 cs. vaníliás cukor; 2 evőkanál cukor; 25 dkg vaj vagy sütőmargarin; 25 dkg porcukor
Elkészítés:
Habosra keverjük a margarint a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a szalakálit és a lisztet. Három lapot sütünk kikent, kilisztezett tepsiben. Krém: 3 dl tejet felforralunk, hozzáadunk 1 dl hideg tejet, liszttel, vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral összekeverve lassan beleengedjük a forrásban lévő tejbe, és simára főzzük. Kihűlésig keverjük, majd beleteszünk 25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral, habosra keverjük. A lapokat megkenjük krémmel, a harmadik lapot megszórjuk vaníliás cukorral. |