Pehelykönnyű túrós pite
A tésztához: 30 dkg liszt, 4 tojássárgája, 15 dkg vaj, 3 dl tej, élesztő. A töltelékhez: 75 dkg tehéntúró, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 4 tojásfehérje, 1 evőkanál liszt.
Elkészítés:
Habosra verünk 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, hozzáadunk 3 dl tejben felfuttatott élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, és az egyiket kinyújtva kibélelünk vele egy tepsit. A töltelékhez áttörünk 75 dkg tehéntúrót. Simára keverjük 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, 1 citrom lereszelt héját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét és egy evőkanál lisztet. A tésztával kibélelt tepsibe öntjük, és a másik
tésztacipót kinyújtva befedjük vele a túrókrémet. Körülbelül 3 óráig pihentetjük, majd forró sütőbe toljuk, de a tüzet mérsékeljük sütés közben. A sütőből kivéve, tetejét még melegen porcukorral hintjük meg, kockára vágva tesszük tálra.