Cukkinis-gombás csirkemell
40 dkg csirkemell
50 dkg gomba
20 dkg cukkini
2 evőkanál olaj
1/2 dl fehérbor
2 dl főzőtejszín
2 dkg étkezési keményítő
só, őrölt bors
A csirkemellet kb. 1 cm vastagságú érmékre, a cukkinit 1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A felhevített olajon a besózott csirkemell érmék mindkét oldalát megpirítjuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, jó megborsozzuk, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a cukkinit, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a cukkini majdnem megpuhul. Közben a keményítőt egy kevés hideg vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt és a fehérbort is. A tejszínes keveréket a ragura öntjük, besűrítjük. és ha szükséges sóval, borssal ízesítjük. Rizzsel tálaljuk, de - fogyókúrázók figyelem! - nagyon finom pici vajon párolt zöldborsóval és bébirépával is.