Becsinált csirke fehér borban
50 dkg csirkecomb és mell,
1 nagy csomó petrezselyem,
1 kávéskanál majoránna,
1 kávéskanál bazsalikom és szárított kapor,
1 dl tejföl,
5 dkg vaj,
1 kávéskanál liszt,
3 dl savanykás bor,
1 kis fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma, só.
A vajban üvegesre pároljuk a reszelt hagymát, rátesszük a húst, az apróra vágott petrezselymet és kaprot, a többi fűszert és a fokhagymát, megsózzuk, ráöntjük a bort, meg 1-1 dl vizet, és puhára pároljuk.
Ha a hús megpuhult, szedjük ki, a levéhez adjuk hozzá a tejfölben elkevert lisztet, és forraljuk fel.
Körítésnek adhatunk párolt zöldbabot, borsót, burgonyapürét.
A körítést tegyük tűzálló tálra, helyezzük rá a húst, végül öntsük rá a forró mártást.