Évek óta gyakran készül nálunk ez a sütemény, nem tudom, anyu honnan kapta a receptet, valószínűleg valamelyik munkatársától. A férjemnek ez az egyik kedvence, egy fél tepsivel meg bír enni együltő helyében.
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál finom liszt
2 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
1 csomag sütőpor
50 dkg túró
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
6 dl narancslé
2 csomag vanília ízű pudingpor (főzős!)
A tészta elkészítése: a sütőt 180 fokra melegítjük. Egy tepsit kikenünk zsírral és beszórunk liszttel. A tojások fehérjét egy kanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük a többi kristálycukorral, a liszttel, a kakaóporral, a sütőporral és az étolajjal. Ha alaposan elkevertük, óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot. Beleöntjük a tepsibe és tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, a túrót összekeverjük a margarinnal a és a porcukorral, hogy jó krémes legyen.
Ha kihűlt a tészta, rárakjuk a túrót, majd elkészítjük a mázat: a pudingport sűrűre főzzük a narancslével. Még langyosan rákenjük a túróra, ha megdermedt, szeletelhető és ehető.
Ha magasabb sütit szeretnénk készíteni, akkor kisebb alapterületű, de magasabb peremű tepsiben kell sütnünk.