Meggyes-csokis kevert
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2,5 dl tejföl
2 tojás
1 dl étolaj
1 evőkanál sütőpor
fél citrom leve, és héja
50 dkg magozott meggy
5 dkg apróra tört étcsokoládé
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük, beletesszük a tejfölt, a sütőport, lisztet, a citromlevet és héját, valamint az olajat. Mindezt jó alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába. A masszát beleöntjük a kivajazott, lisztezett 30 x 22 cm-es tepsibe. Majd a meggyet és csokit beleszórjuk a tésztába.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 55 perc alatt készre sütjük. ( 30 perc után papírral takarjuk le, hogy ne égjen meg a teteje!)
Kihűlve szeleteljük!