Fasírt sajttal töltve
1 kg hús darálva (én fél kiló disznócombot és fél kiló pulykacombot használtam), 3 tojás, egy fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 zsemle vagy kb. negyed kiló kenyérbél kockákra vágva, 1 evőkanál pirospaprika, só, őrölt bors, 20 dkg 2x2 centis kockákra vágott sajt (pl. mozzarella vagy trappista).
Elkészítés:
A húst megdaráljuk, a zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk, aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsemlét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. (A hús minden oldalról jól fedje be a sajtot, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!)
A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.