Kolbászos-szalámis pizzatekercs
Hozzávalók a pizzatésztához: 50 dkg liszt, fél kocka (2,5 dkg) élesztő, 1-2 evőkanál olivaolaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor (esetleg egy-két gerezd reszelt fokhagyma).
Hozzávalók a paradicsommártáshoz: 1 kis doboz hámozott konzerv paradicsom, 1-2 gerezd fokhagyma, cukor, só, olasz fűszerkeverék.
Hozzávalók a töltelékhez: 5 dkg füstölt kolbász és 5 dkg szalámi apró kockákra vágva, 10 dkg reszelt Trappista sajt.
Elkészítés:
Az élesztőt egy csésze langyos vízben egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. fél órát kelesztjük.
Amíg a tészta kel, a paradicsomot a lereszelt fokhagymagerezdekkel, cukorral, sóval és a fűszerkeverékkel ízesítve jól összefőzzük.
Amikor a tészta megkelt, kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a paradicsommártással, egyenletesen rászórjuk a kolbász- és szalámikockákat és a reszelt sajtot.
Ezután a tésztát úgy, mint a rétest, lazán feltekerjük. Így egy hosszú tekercset kapunk, amit éles késsel kb. két centi vastag szeletekre vágunk.
A szeleteket lefektetve sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.