Rakott kelbimbó
Hozzávalók:0,5 kg kelbimbót megfőzni sóval őrölt borssal és kevés ételízesítős vízben. 1 zacskó előfőzött rizst megfőzni, 15 dkg felkarikázott házikolbász, 20 dkg savanyú káposzta, 1 nagy pohár tejföl, 10 dkg túró, kb. 5 dkg trappista sajt.
Elkészítése: Egy 30 x 22 cm-es tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Ráterítjük a megfőtt kelbimbót, arra a savanyú káposztát, rászórjuk a kolbászt, arra a túrót majd beborítjuk az egészet a főtt rizzsel. Rákenjük a tejfölt, és megszórjuk reszelt sajttal. Én vékony csík szalonna darabkákat is szórtam rá. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütöttem, majd 3 percet még légkeveréssel pirítottam.
A sütővel kivéve apróra vágott friss petrezselyem zölddel szórtam meg: