MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.

Burgonyán sült fasírt


  • 75 dkg héjában főtt burgonya
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 3 dl tejföl
  • reszelt sajt
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés: Egy közepes tepsit kiolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A meghámozott és karikára vágott főtt burgonya felét elterítjük a tepsiben. Megsózzuk, az egyik fej hagymát karikákra vágva elosztjuk rajta. A tojásokat a tejföllel habosra felverjük, megsózzuk. A krumplit és a hagymát meglocsoljuk a tojásos tejföllel, majd a második réteg krumplit és hagymát tesszük tepsibe. A darált húst összekeverjük az összes fűszerrel, hozzáadjuk a fokhagymát és a megmaradt tojásos tejfölt. A húsos masszát rákenjük a hagymás burgonyaréteg tetejére, és befedve, előmelegített sütőben 25-30 percig pároljuk, majd a tetejét leszedve szép piros-ropogósra sütjük. A reszelt sajtot a végén szórjuk rá, mielőtt kivennénk a sütőből.

Megjegyzés:
A rakott krumpli és a fasírozott ötvözete. Természtetesen mindenki úgy ízesíti a fasírozott masszát, ahogy szereti, ill. ahogy szokta készíteni.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 490
Tegnapi: 52
Heti: 593
Havi: 1 779
Össz.: 931 392

Látogatottság növelés
Oldal: Burgonyán sült fasírt
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »