a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg cukor
1 tojás sárgája
16 dkg vaj
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál tejföl
csipet só
felvert tojás a kenéshez
a töltelékhez
2 db tojás
40 dkg túró
20 dkg cukor
15 dkg mazsola
1/2 citrom reszelt héja
A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk. Az egyik cipót 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, félig megsütjük. A töltelékhez a túrót szitán, vagy burgonyanyomón áttörjük, beletesszük a két tojás sárgáját, a három fehérje felvert habját, a cukrot és a mazsolát. Lazán összekeverjük, és rákenjük az elősütött tésztalapra. Kinyújtjuk a másik cipót is, rátesszük a töltelékre. Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, majd készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.