MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.

Fóliás csirke

4 egész csirkecomb, 2 fej vöröshagyma, 2 kg krumpli, 1 fej fokhagyma, só, őrölt (fehér)bors, pirospaprika, 1 dl étolaj.

Elkészítés:

A csirkecombokat félbevágjuk. A krumplit megpucoljuk és földaraboljuk. A megtisztított vöröshagymát negyedekbe vágjuk. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. Sóból, pirospaprikából és őrölt borsból 5-3-1 arányú keveréket készítünk: 5 mokkáskanál sóhoz 3 mokkáskanál pirospaprikát és 1 mokkáskanál őrölt (fehér)borsot keverünk.

8 nagy alufóliatéglalapot készítünk elő (a lapok hosszúsága kb. kétszerese legyen a hagyományos alufóliatekercs szélességének).

Az alufóliadarabok középső részét vékonyan megkenjük étolajjal. Minden alufólialapra néhány krumplidarabot, negyed vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát és egy fél csirkecombot rakunk, amit jól beszórunk az előkészített fűszerkeverékkel.

Ezután az alufóliából batyut csinálunk.A batyukat tepsibe sorakoztatjuk, és 220 fokos sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Ezután egy batyut óvatosan kibontunk (a forró gőz miatt óvatosan), villával megszúrjuk a húst, hogy átsült-e. Ha átsült, az összes batyu tetejét kibontjuk, és visszatesszük őket a sütőbe még negyed órára pirulni. (Ha van grill funkció a sütődben, az utolsó percekre kapcsold be és azzal pirítsd meg az ételt!)

Az ételt az alufóliában tányérra téve tálaljuk.


Tipp:

Szalonnaszeleteket is tehetünk a csirkés batyukba. De variálhatjuk ezt az ételt úgy is, hogy más zöldségeket - karfiolt, brokkolit, zöldpaprikát, gombát - is teszünk a csirkecomb mellé.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 83
Heti: 314
Havi: 1 761
Össz.: 916 694

Látogatottság növelés
Oldal: Fóliás csirke
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »