Zala kocka
Hozzávalók: kakaós piskótához: 5 tojás 13 dkg cukor 8 dkg liszt 2 dkg kakaó 2 ek. olaj 1 cs. sütőpor sárga piskótához: 3 tojás 8 dkg cukor 6 dkg liszt 1 ek. olaj fél cs. sütőpor krémhez: 5 dl tej 2 cs. csokoládé puding 20 dkg cukor 3 tojás sárgája 25 dkg margarin
Elkészítés:
A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem, majd ha kihűlt, kétfelé vágom.
A sima piskótát szintén elkészítem, de ezt már nem kell felezni.
A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet,
lassú tűzön felfőzöm-állandó keverés mellett.
Ha kihűlt, hozzákeverem a a margarint is.
Fontos hogy a margarin már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihűljön!
Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet.
Erre jön a sárga piskóta, szintén krém, és végül a kakaóssal zárom.
A tészta tetejét szintén megkenem, díszítem, egy napra hűtőbe teszem.
Nagyon finom, nem túl édes sütemény!