a tésztához:
5 db tojás
8 dkg kristálycukor
7 dkg liszt
10 dkg málna vagy eperlekvár
1 tasak piros tortazselé
a citromkrémhez:
1doboz natúr joghurt (125 gr)
1 db nagyobb citrom
2 dl habtejszín
5 dkg porcukor
1,5 tasak zselatinfix
a málnakrémhez:
30 dkg málna
2 dl habtejszín
5 dkg porcukor
1,5 tasak zselatinfix
Először a piskótatésztát készítjük el: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral habosra keverjük, apránként beledolgozzuk a csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belevegyítjük a tojássárgás keverékbe. Egy kb. 30x20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskótamasszát, és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben megsütjük (kb. 15-20 perc). Kicsit hűlni hagyjuk a tepsiben, majd a sütőpapírt lehúzzuk, és rácsra téve teljesen kihűtjük. A citromkrémhez a tejszínt habbá verjük, a joghurtot elkeverjük a citrom levével és reszelt héjával, hozzáadjuk a zselatinfixet, majd a porcukorral teljesen simára eldolgozzuk, végül pedig beleforgatjuk a tejszínhabot. A málnakrémhez a málnát leturmixoljuk (ha fagyasztott málnát használunk, felolvasztás után szűrőbe téve csepegtessük le), és sűrű lyukú szűrőn átpasszírozzuk, hogy a krémbe magok ne kerüljenek. A málnapürét először a zselatinfixxel, majd a porcukorral kikeverjük. A tejszínt felverjük, és a málnapürébe keverjük. A piskótalapot megkenjük a lekvárral, erre kerül a citrom-, majd a málnakrém. A süteményt a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a tasakon lévő utasítás szerint a tortazselét. (Használjuk fel hozzá a málna lecsepegtetett levét is.) Amikor a zselé kellő hőfokúra hűlt, bevonjuk vele a piskótát, és legalább három órát a hűtőben dermesztjük.