Joghurtos poharas
Egy nagyon finom, ezerféle módon variálható,villámgyorsan elkészülő, elronthatatlan sütemény. Próbáld ki te is!
Hozzávalók (a kb. 2 dl-es joghurtos pohárral mérve):
3 tojás, 1 pohár joghurt, 4 pohár liszt, 2 pohár cukor, 1 pohár étolaj, 1 kiskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük a következő sorrendben: a tojásokat kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, belekeverjük a joghurtot, az olajat, végül a sütőporral egybeszitált lisztet.
Az így kapott tésztát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Tippek:
Nem csak natúr joghurtot tehetsz a tésztába, hanem gyümölcsjoghurtot is.
Szórhatsz sütés előtt a tészta tetejére egy nagy üveg (levétől jól lecsöpögtetett) gyümölcsbefőttet, (pl. meggyet, darabokra vágott barackot...) vagy kimagozott, megtisztított friss gyümölcsöt is. Nagyon jó ízű lesz a süti, ha ilyenkor a gyümölccsel megegyező vagy harmonizáló ízű gyümölcsjoghurttal készíted.
Megszórhatod a sütemény tetejét sütés előtt darabosra vágott dióval, mandulával, mogyoróval.
A liszhez keverhetsz 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaóport is, így "csokis" sütit készíthetsz. Persze ezt a változatot is megszórhatod gyümölccsel vagy diófélével. Viszont a kakaós változathoz inkább natúr joghurtot használj.
Ugyanezt a süteményt megsütheted muffinformában is.