Újkrumpli pulykaraguval
egy-másfél kiló megtisztított újkrumpli, étolaj.
A raguhoz:
fél kiló kockákra vágott pulykahús (pulykamell vagy -comb), negyed kiló megtisztított, felszeletelt gomba, 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva, 2 dl tejföl, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál étolaj, pirospaprika, só, őrölt bors.
Elkészítés:
Az olajon állandóan kevergetve megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a húskockákat és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amgí a hús meg nem puhul (közben apránként pótoljuk az elpárolgó vizet). Amikor a hús megpuhult, belekeverjük tejfölt és a mustárt, és még 8-10 percig főzve besűrítjük.
A krumplit bő forró olajban megsütjük. A tányérokon a krumpli tetejére halmozzuk a ragut, és az ételt rögtön tálaljuk.
(A ragut kicsit sósra, borsosra, fűszeresre csináljuk, mert a krumplin semmilyen fűszer nincs, a hús adja a fűszerezését.)