Meggyes krémes
Hozzávalók:
- a tésztához:
25 dkg vajat 25 dkg cukorral alaposan kikeverünk, majd hozzáadunk 6 egész tojást, 35 dkg finomlisztet, 1 csomag sütőport, és jól összekeverjük.
Kibélelünk egy 36 x 27 cm-es tepsit sütőpapírral. Ezután kb. a tészta felét egyenletesen rákenjük. A tészta másik felébe belekeverünk még 2 púpos evőkanál kakaóport, és rákenjük a világos tésztára. Majd erre 25 dkg meggyet ( ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb) szórunk. Vigyázzunk, hogy a meggy ne legyen nagyon leveses.
Előmelegített sütőben 200 fokon 28 perc alatt megsütjük. Az utolsó 3 percre papírral letakarni. Hagyjuk kihűlni.
Krém:
Közben 1,5 vaníliás pudingport jó sűrűre főzünk 7,5 dl tejjel, 1 csomag vaníliás cukorral, és 7 dkg kristálycukorral, majd kihűtjük. Végül 25 dkg margarinnal habosra keverjük.
A krémet a kihűlt sütemény tetejére simítjuk, és megszórjuk csokidarával.