Resztelt máj sült hagymakarikákkal
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál pirospaprika, csipetnyi morzsolt majoranna, őrölt bors, só.
A körethez:
1 kg meghámozott, kockákra vágott, sós vízben megfőzött krumpli.
2 nagy fej vörös- vagy lilahagyma, csipetnyi só, egy evőkanál liszt, étolaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A májat megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A hagymákat is megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
A hagymakockákat a felhevített olajba szórjuk, és gyakran megkeverve, üvegesre sütjük. Beleöntjük a májat, tovább kevergetve megpirítjuk. Amikor a májdarabok minden oldalról megpirultak, megszórjuk pirospaprikával, majorannával, kicsit megborsozzuk, ha nem engedett levet, pici vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. A főzés végén megsózzuk.
A sült hagymakarikákhoz a megtisztított hagymákat szeletekre vágjuk. Az egyes karikákat elválasztjuk egymástól. A hagymakarikákat egy nagy tálba rakjuk. Megszórjuk őket a kis sóval összekevet liszttel, és alaposan összerázzuk, hogy a liszt mindenütt befedje a hagymát.
A lisztes hagymakarikákat kis adagokban bő forró olajba szórjuk, és hirtelen megsütjük (1-2 perc).
A kész, ropogós hagymát szűrőlapáttal a főtt krumplival tálalt máj tetejére szedjük.