Almás vagy meggyes pite
40-45 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 2 tojás sárgája, 2 ek. cukor, pici só, 25 dkg Ráma, 1 pohár tejföl. Ezt összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk.
Töltelék:
Almás : 1 1/2 kg alma, 7 ek cukor, vaniliáscukor, fahéj. Én nem szoktam párolni az almát, egyszerűen lereszelem, megcukrozom, jól kinyomkodva. Egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk az alma kinyomkodott levével és hozzákeverjük a lereszelt ízesített almát. Így tesszük a zsemlemorzsával megszórt tésztára.
A meggyes tölteléknél : 1 kg meggy vagy 1 nagyobb üveg befőtt. Egy csomag vaníliás pudingport megfőzök a meggy 4 dl levéből, ízesítem cukorral, összekeverem a meggyel és ezt a tölteléket kenem a szintén morzsával meghintett tésztára. Mindkét pite tetejét lekenem egy tojás fehérjével, majd villával hullámokat húzok bele.