Rakott burgonyapüré
Hozzávalók:
2 kg burgonya
50 dkg darált hús
1 doboz csemege kukorica konzerv
2 db kaliforniai paprika felkockázva
2,5 dl tejszín ( vagy tej)
6 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt sajttal felezve)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
só, bors, lestyán, bazsalikom, borsfű, pirospaprika, szerecsendió
1,5 dl paradicsomlé
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, és a vajjal, tejszínnel, szerecsendióval robotgép segítségével pürésítjük.
A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A kaliforniai paprikát kockára vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne, majd hozzáadjuk a darált húst a fűszerekkel, pirospaprikával megszórjuk, ráöntjük a paradicsomlevet. A darált húst a serpenyőben fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és a kockára vágott paprikát, puhára pároljuk.
Egy sütőtál aljára elosztjuk a zöldséges darált húst.
Erre rákenjük a krumplipürét. A krumplipüré tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, majd 2 percig légkeverésen pirítjuk