Sajtos sörkifli :
0.5 kg liszt, 2.5 dkg élesztő, 3.5 dl tej, 1 dl olaj, 1 kávéskanál só és a kk. cukor, 1 db tojássárgája
A tej felében az élesztőt felfuttatni, hozzáadni a liszthez, + étolaj, só,, tojássárgája, maradék tej. Fél óra kelesztés után 3 cipóra osztani, tányér nagyságúra nyújtani.
Elösször 4 cikkbe vágni, azokat felezni, így 8 db cikk lesz. A tészta széles végébe tenni a sajtkrémet és feltekerni. ( sörkifli alak ). Tetejét tojással kenni, sajttal, szezámmaggal megszórni.
Töltelék : Medve natur sajt ( 1 doboz ), fellazítva 2 ek.tejföllel, 5 dkg margarinnal, összekeverve 15 dkg apróra vágott baconnal és egy fej apróra vágott lilahagymával.