MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.

Pásztortarhonya kolbásszal

10 dkg kolozsvári szalonna felkockázva, fél kiló debreceni kolbász, 30 dkg tarhonya, egy kiló krumpli, egy nagy vagy két kicsi vöröshagyma apró kockákra vágva, pirospaprika, 3-4 evőkanál lecsó (vagy egy zöldpaprika és egy lehúzott héjú paradicsom összevágva), só.

Elkészítés:
A tarhonyát forró olajban megpirítjuk, felöntjük forró vízzel, sózzuk és lefedve félpuhára főzzük.
Egy másik edénybe belerakjuk a szalonnakockákat, megpirítjuk őket, aztán szűrőkanállal kivesszük a zsírból és félretesszük. A szalonnazsírban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Amikor színesedni kezd, rászórjuk a pirospaprikát, kis vízzel felöntjük, rátesszük a kockákra vágott krumplit, a lecsót, sózzuk és kicsit összepirítjuk, majd a félpuha tarhonyához adjuk. Beletesszük az ételbe a kolbászt. (Néhány darabot meghagyhatunk a díszítéshez. Ezeket bevagdossuk és egy kis olajban megsütjük, tálaláskor pedig a tarhonya tetejére rendezzük.) Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a tarhonya és a krumpli megpuhul. (Amikor a víz kezd elforrni róla, apránként pótoljuk. Időnként rázogassuk meg az edényt, nehogy odaégjen a tarhonya.)
Savanyúsággal vagy uborkasalátával, a tetejére szórt sült szalonnakockákkal vagy sült kolbászkarikákkal tálaljuk.


pasztortarhonya.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 71
Heti: 487
Havi: 1 934
Össz.: 916 867

Látogatottság növelés
Oldal: Pásztortarhonya kolbásszal
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »