Túrógombóc
50 dkg zsírszegény tehéntúró
3 tojás
6 evőkanál édesítőpor+ a szóráshoz
10 dkg búzadara
2 evőkanál vaj
1 teáskanál reszelt citromhéj
5 dkg zsemlemorzsa
2 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés: A túrót villával áttörjük, összedolgozzuk a tojásokkal, 4 ek. édesítőporral, egy csipet sóval, a grízzel, 1 ek. vajjal, a citromhéjjal, és letakarva 1 órát pihentetjük. Bőséges vizet forralunk (kb. 4 liter). A masszából kb. 16 darab gombócot formázunk, és a forró vízben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a maradék vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat meghempergetjük benne, tányérra rendezzük. A tejfölt elkeverjük a maradék 2 evőkanál édesítőporral, a gombócokra öntjük, és ízlés szerint megszórjuk édesítőporral. Azonnal tálaljuk.