Spagetti paradicsomos-diós mártással
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
0,5 liter paradicsomlé
1 kávéskanál bazsalikom
1 evőkanál étkezési keményítő
50 dkg spagetti
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
5 dkg durvára vágott dió
Elkészítés: A tésztát bő sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük az apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, a keményítőt és kevergetve felfőzzük. Sóval, borssal, bazsalikommal, tört fokhagymával ízesítjük. A tésztára ráöntjük a forró mártást, összeforgatjuk, majd dióval megszórjuk. Reszelt sajttal és olíva bogyóval tálaljuk.