a tésztához:
6 db tojás
10 dkg kristálycukor
9 dkg liszt
1 dl olaj
1/2 tasak sütőpor
2 dkg kakaópor
csipet só
a krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg Ráma margarin
15 dkg porcukor
3 cl rum
1 tasak tejszínes pudingpor
3 dl tej
5 dkg kristálycukor
4 dl habtejszín
2 dkg porcukor
2 tasak habfixáló
A tojásokat különválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, sütőport és végül a megszitált kakaóport. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan belevegyítjük a kakaós masszába. Egy kb. 32x22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskótatésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses 165 fok) kb. 40 perc alatt megsütjük. A tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. A krémhez a margarint 15 dkg porcukorral, majd a rummal és végül a gesztenyemasszával habosra keverjük. A pudingport 5 dkg kristálycukorral és 1 dl hideg tejjel elkeverjük. A maradék 2 dl tejet felfőzzük, a tűzről levéve folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a pudingporos tejet, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyés vajkrémhez. A habtejszínt a 2 dkg porcukorral, majd a habfixálóval kemény habbá felverjük. A tepsit folpackkal kibéleljük, belehelyezzük a piskótalapot, rásimítjuk gesztenyekrémet, majd a tejszínhabot, és legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor 5X5 cm-es kockákra vágjuk, melyek tetejét meghinthetjük kakaóporral (reszelt csokival, reszelt gesztenyemasszával).