Francia krémes (másként)
Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 dkg kristálycukor, 15 dkg ráma, 1 egész tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1,5 dl tej, 1 csipet só.
A hozzávalókat a 1,5 dl tejjel összegyúrni, (ha kisebb a tojás + 1 evőkanál tej). 3 egyenlő részre osztani a tésztát, majd jó vékonyra kisodorni, kb. 30 x 35 cm-re.
Ezután a lapokat a lisztezett tepsi hátulján sütni előmelegített sütőben 200 fokon kb. 6-8 percig.
Krém: 25 dkg margarint 20 dkg cukorral kikeverni, + krémszaporítót langyosan hozzákeverni.
Krémszaporító: 5dl tejet 7 dkg liszttel és 7 dkg kristálycukorral sűrűre főzni, majd kihűteni.
Majd a krémszaporítóval bővített krémet 2 felé osztani. 1-be: 2 vaníliás cukrot keverni, a 2-ba: 2 evőkanál kakaóport keverni.
Összeállítás:
Alulra 1. lap, rá kakaós krém, rá 2. lap, majd vaníliás krém, arra pedig a 3.lap. Lenyomatni kb. 1-2 órát.
A tetejére csoki mázat kenni.
Csoki máz: 15 dkg ét csokoládét felolvasztani, és hozzákeverni 10 dkg margarint.