MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.

Vasi pecsenye

8 szelet sertéshús (szűzérme, karaj vagy tarja), 1 nagyobb vagy két kisebb fej fokhagyma, tej, só, őrölt feketebors, liszt, őrölt pirospaprika, étolaj.

A körethez: két fej hagyma (ha van, egy lila- és egy vöröshagyma).

  Elkészítés:

A fokhagymát megpucoljuk.

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, besózzuk és egymásra rakjuk egy lezárható edénybe úgy, hogy a szeletek közé fokhagymagerezdeket szórunk. A húst leöntjük annyi tejjel, amennyi éppen ellepi. Az edényt lezárjuk, és minimum 1 órára, de ha lehet, egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.

A bepácolt húst kivesszük a tejből, alaposan lecsöpögtetjük.

Egy tálban összekeverünk kb. 10-15 dkg lisztet egy evőkanál pirospaprikával és egy csipet borssal.

A hússzeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben, aztán egy serpenyőben, ujjnyi olajban megsütjük őket.

Megpucoljuk a két fej hagymát. Szeletekre vágjuk őket, és a karikákat szétválasztjuk egymástól. A hagymakarikákat is megforgatjuk a paprikás lisztben, aztán olajban kisütjük őket.

Tálalásnál a ropogós, sült hagymakarikákat a húsra halmozzuk.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 57
Heti: 372
Havi: 2 469
Össz.: 914 636

Látogatottság növelés
Oldal: Vasi pecsenye
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »