Mini palacsinta
2 pohár tej, 2 tojás, 2 pohár liszt, egy csipet őrölt fahéj, egy csipet só, egy mokkáskanál vaníliás cukor.
Olaj a kisütéshez.
Elkészítés:
A hozzávalókból sima, sűrű (a megszokott palacsintatésztánál sűrűbb) tésztát keverünk, amit 5-10 percig állni hagyunk.
Egy palacsintasütőt kiolajozunk és felforrósítunk. Evőkanálnyi tésztaadadagokat merünk bele, amiket szétlapítunk. A minipalacsinták mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tállalhatjuk ízlés szerint különböző öntetekkel, lekvárral, tejszínhabbal, gyümölcsökkel vagy porcukorral.
Tipp:
Ha a tésztából kihagyjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat, viszont picit több sót teszünk bele, akkor tálalhatjuk a minipalacsintákat sajttal, joghurtöntettel vagy - orosz-módra - kaviárral is.