MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.


Kapros, túrós lepény  


Hozzávalók:

Tésztához: 50 dkg liszt, 2,8 dl tej, 6 dkg puha margarin, 6 dkg kristálycukor, fél teáskanál só, 2 dkg friss élesztő,1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás sárgája.

Töltelékhez: 1 kg túró, 20 dkg kristálycukor, 10 db. tojás sárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csokor kapor összeaprítva, 1 csomag vaníliás cukor. Végül a 10 db tojás habját is belekeverjük.

Tetejére: 1 db 2 dl-es tejföl, 1 db tojás keveréke.

Elkészítése: A tésztát dagasztás után fél órát kelesztem. Utána kisodrom tepsi méretűre.

A tepsi aljára sütőpapírt teszek, ráteszem a kisodort tésztát. Ráöntöm  a tölteléket. Végül erre a tejföl és tojás keveréket.

Hideg sütőben, 170 fokon légkeveréssel 40 percig sütöm, a fenti mennyiség 30x35 cm-es tepsibe való.

Lehet fél adagot is készíteni, természetesen arányosan kisebb tepsiben.



kapros_turos_lepeny.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 32
Tegnapi: 257
Heti: 343
Havi: 2 440
Össz.: 914 607

Látogatottság növelés
Oldal: Kapros túrós lepény
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »