Kapros, túrós lepény
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 2,8 dl tej, 6 dkg puha margarin, 6 dkg kristálycukor, fél teáskanál só, 2 dkg friss élesztő,1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tojás sárgája.
Töltelékhez: 1 kg túró, 20 dkg kristálycukor, 10 db. tojás sárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 csokor kapor összeaprítva, 1 csomag vaníliás cukor. Végül a 10 db tojás habját is belekeverjük.
Tetejére: 1 db 2 dl-es tejföl, 1 db tojás keveréke.
Elkészítése: A tésztát dagasztás után fél órát kelesztem. Utána kisodrom tepsi méretűre.
A tepsi aljára sütőpapírt teszek, ráteszem a kisodort tésztát. Ráöntöm a tölteléket. Végül erre a tejföl és tojás keveréket.
Hideg sütőben, 170 fokon légkeveréssel 40 percig sütöm, a fenti mennyiség 30x35 cm-es tepsibe való.
Lehet fél adagot is készíteni, természetesen arányosan kisebb tepsiben.