MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.

Zsiványpecsenye - ahogy Ernő készíti


  • 1-1,5kg hús (bármilyen fajta megfelel, pl. tarja, karaj, pulykacomb, csirkecomb stb.)
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 1-1,5 kg burgonya
  • 1 teáskanál bors
  • 3 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • olaj

Elkészítés: A húst megmossuk, ha kell, kicsontozzuk (csirkecombnál nem muszáj), és egy tepsi aljára rakjuk, melyet előzőleg olajjal vékonyan megkentünk. A burgonyát megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk. A húsra szórjuk a fűszerek felét, beborítjuk a vöröshagymával, ezt megszórjuk a maradék fűszer felével, ezután befedjük a burgonyakockákkal, és rászórjuk a többi fűszert is. A tetejét kicsit megsózhatjuk, mert a burgonya elég sok sót képes felvenni. Olajjal fioman meglocsoljuk, és alufóliával letakarjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a burgonya majdnem puha lesz. Ekkor levesszük a fóliát, és tovább sütjük, hogy a hús és a burgonya is megsüljön, a teteje szép aranybarna színt kapjon. A süléskor keletkezett szaftjával időnként meglocsolhatjuk.

Én azt a változatát ismerem, amikor az aljára is krumpli kerül, majd a hagyma, utána a hús piros arannyal bekenve, majd megint hagyma és megint krumpli. Olyan, mintha a krumpli meg a hagyma szendvicsbe fogná a húst.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 54
Heti: 193
Havi: 1 353
Össz.: 916 286

Látogatottság növelés
Oldal: Zsiványpecsenye
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »