MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.

Daramorzsa baracklekvárral  


Hozzávalók:

30 dkg búzadara,

0,5 liter tej

1,5 dl étolaj

5 db tojás

6 dkg mazsola

10 dkg kristálycukor

1 csipetnyi só

5 dkg vaj


Elkészítése:

A búzadarára ráöntjük a tejet, ázni hagyjuk. A tojássárgákat a puhított vajjal és a cukor kb. egyharmadával habosra kikeverjük. Majd ebbe beleöntjük a tejes darát, és összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral jó keményre felverjük,  és fakanállal óvatosan belekeverjük a masszába. 

Egy 35 x 27 cm-es tepsibe beleöntjük az olajat,  és 200 fokra előmelegített sütőbe betesszük pár percre, hogy felhevüljön az olaj. Ezután óvatosan kivesszük a tepsit, és beleöntjük a masszát. Majd visszahelyezzük a sütőbe. 10 perc múlva fakanállal darabosra keverjük, és újra visszatesszük a sütőbe 15 percre. Ezután kivesszük, és újra megkeverjük.

Közben a mazsolát rumos tejbe áztatjuk.

Tálaláskor ezzel a mazsolával és sárgabaracklekvárral kínáljuk. Még porcukorral meghintjük.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 372
Tegnapi: 52
Heti: 475
Havi: 1 661
Össz.: 931 274

Látogatottság növelés
Oldal: Daramorzsa baracklekvárral
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »