Daramorzsa baracklekvárral
Hozzávalók:
30 dkg búzadara,
0,5 liter tej
1,5 dl étolaj
5 db tojás
6 dkg mazsola
10 dkg kristálycukor
1 csipetnyi só
5 dkg vaj
Elkészítése:
A búzadarára ráöntjük a tejet, ázni hagyjuk. A tojássárgákat a puhított vajjal és a cukor kb. egyharmadával habosra kikeverjük. Majd ebbe beleöntjük a tejes darát, és összekeverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral jó keményre felverjük, és fakanállal óvatosan belekeverjük a masszába.
Egy 35 x 27 cm-es tepsibe beleöntjük az olajat, és 200 fokra előmelegített sütőbe betesszük pár percre, hogy felhevüljön az olaj. Ezután óvatosan kivesszük a tepsit, és beleöntjük a masszát. Majd visszahelyezzük a sütőbe. 10 perc múlva fakanállal darabosra keverjük, és újra visszatesszük a sütőbe 15 percre. Ezután kivesszük, és újra megkeverjük.
Közben a mazsolát rumos tejbe áztatjuk.
Tálaláskor ezzel a mazsolával és sárgabaracklekvárral kínáljuk. Még porcukorral meghintjük.