Párizsi szelet
8 szelet borjúcomb vagy csont nélküli sertéskaraj (esetleg pulyka- vagy csirkemellfilé), tej, 4-5 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, tojás, liszt, étolaj.
Elkészítés:
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, aztán megózzuk, kicsit megborsozzuk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg húst, rádobálunk néhány félbevágott fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hús, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes húst bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább egy-két órára) hűtőbe rakjuk.
Pácolás után a hússzeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, alaposan lecsöpögtetjük.
Tojásból, lisztből és némi sóból palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk.
A hússzeleteket először lisztbe, aztán a tojásos tésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.