MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.

Sült bőrös malacpecsenye

2 kg bőrös malachús (oldalas, lapocka vagy tarja)

húsos szalonna

köretnek: burgonya


A kenőpáchoz:

2-3 ek. mustár

2-3 ek. olaj

őrölt bors

2 fej zúzott fokhagyma


Kenegetni: sör


A bőrös részt kockásra bevagdossuk a húsig, enyhén besózzuk (bemasszírozzuk a sót). Összekeverjük a kenőpác alkotórészeit és minden oldalról bekenegetjük vele a husikat. Főleg a bőrös részre jusson bőven. Egy nagy tepsiben megágyazunk a húsnak vékonyra szelt húsos szalonna szeletekkel, arra fektetjük a húst és a tetejére is teszünk a szalonnából. A hús a tepsi közepén feküdjön, köréje pedig fél centisre karikázott krumplit halmozunk, melyet előtte sóztunk, borsoztunk és kevés olajjal összeforgattunk, hogy ne tapadjon a sülésnél össze. Fóliával letakarjuk az egészet és kis lángon 1,5-2 órát pároljuk, míg puha nem lesz. Utána levesszük a fóliát és a tetejéről a szalonnákat és nagy lángon pirosra sütjük a bőrt. Közben 2 percenként sörrel bekenegetjük.

sult_boros_malacpecsenye.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 358
Tegnapi: 52
Heti: 461
Havi: 1 647
Össz.: 931 260

Látogatottság növelés
Oldal: Sült bőrös malacpecsenye
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »