Vadas szelet
Mártás elkészítése: 1 nagy fej vöröshagymát, 2 nagy sárgarépát, 1 nagy zellert lereszelek. 2 evőkanál olíva olajon 3 evőkanál kristálycukrot karamellizálok. Ebbe beleöntöm a lereszelt zöldségeket. Majd együtt pirítom. Sóval, őrölt borssal, babérlevéllel ízesítem. Közben fél liter vízben feloldok 2 marhahúsleves kockát, és hozzáöntöm a lepirított zöldségekhez. Az egészet pépesre főzöm. Ha megpuhult, akkor botmixerrel, vagy turmix géppel összedolgozom. 1 nagy evőkanál mustárt, 4 dl tejfölt, 1 evőkanál balzsamecetet adok hozzá. Forralásig keverem, és lezárom.
4 szelet befűszerezett sertés, marha, vagy vad húst puhára párolok, és zsírjára sütök 1 dl olajon, és 1 dl vízzel.
Én spagetti tésztával tálaltam.