Piskóta rolád
4 tojássárgáját 4 dkg cukorral és kevés vízzel ki kell keverni.
4 tojásfehérje 4 dkg cukorral felverni.
10 dkg liszt, 1 kk. sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.
Sütőlemezen, sütőpapíron sütni. Ha kisült akkor a tészta tetejét le kell lisztezni és átfordítani.
Ha kihűlt akkor megkenni lekvárral és feltekerni.
Epres piskótarolád
Hozzávalók:
1 készen kapható, vagy 7 tojásból sütött piskótatekercs, 1 csomag eper ízű pudingpor, fél liter tej, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál eperlikőr, 30 dkg eper
Elkészítés:
A pudingot főzd meg a leírás szerint. Amíg hűl, a többi cukrot a vajjal keverd habosra. Az epret tisztítsd meg. A már hideg pudingot keverd össze a habos, cukros vajjal és a likőrrel ízesítsd. Szép egyenlegesen simítsd a krém kétharmadát a piskótára, majd csavard föl.
A többi krémmel vond be körös-körül, villával cifrázd meg, borzold fel, és tedd a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt szeleteld fel, csinosan díszítsd ki eperszemekkel, esetleg néhány csepp eperszörpöt pettyegess a tetejére.