MINDEN AMI FINOM:)))

Ételek, édes sütemények, sós sütik.


Dubarry szelet

6 szelet sertéskaraj
1 db. karfiol
só, liszt a forgatáshoz, olaj az átsütéshez
A besamelmártáshoz:
5 dkg. vaj vagy margarin
5 dkg. liszt
1 dl. tej
2 dl. főzőtejszin
2 db. tojássárgája
5 dkg. reszelt sajt (trappista, füstölt, stb.)
só, szerecsendió, fehérbors

 A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. A hússzeleteket enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd lisztbe forgatva, forró olajban hirtelen kisütjük. A kisütött hússzeleteket egy margarinnal kikent jénaiba, vagy kisebb tepsibe tesszük. A karfiolt egyenletesen a hús tetejére halmozzuk. A vajat/margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet és fehéredésig pirítjuk. Felengedjük a tejjel, és forrásig felfőzzük. Levéve a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a főzőtejszínt és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk bele.  A besamelt a karfiolos hússzeletekre öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Párolt rizzsel tálaljuk.

Készülhet csirkemellből is

dubarry.jpg



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 71
Heti: 438
Havi: 1 885
Össz.: 916 818

Látogatottság növelés
Oldal: Dubarry
MINDEN AMI FINOM:))) - © 2008 - 2024 - mindmegeszem.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »