Sütőben sült rántott hús
Valamilyen felszeletelt hús vagy hal.
A bundázáshoz: villával felvert, enyhén megsózott tojás, zsemlemorzsa.
A sütéshez: kevés étolaj.
Elkészítés:
A húst felszeleteljük. Esetleg kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk.
Ezután a szeleteket megforgatjuk a felvert tojásban, majd a szemlemorzsában, és egy vékonyan kiolajozott tepsire fektetjük őket. A húsok tetejét enyhén (ha van, olajszóróval) megspricceljük étolajjal, és előmelegített 200 fokos sütőben, néha lapátkanállal megforgatva megsütjük őket. Ha van a sütőnek grillfokozata, az utolsó néhány percre (amikor a hús már megpuhult), kapcsoljuk rá azt is.
Ha halat sütünk, nagyon vigyázzunk a forgatásnál, mert a hal nagyon könnyen törik.
Az így készült rántott hús összehasonlíthatatlanul kevesebb olajat szív magába, mint a hagyományos, de legalább olyan finom.