Rakott lecsós tarhonya
Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 3 darab nagy paprika, 1+1 fej vöröshagyma, 1 darab paradicsom, 1+ 0,5 dl étolaj, só, bors, 6 db főtt tojás, 20 dkg füstölt kolbász, 3 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár.
Elkészítése: Egy nagy hőálló tálban a 0,5 dl olajra ráöntöm az 50 dkg tarhonyát. Mikróhullámú sütőben 4 percig pirítom. Utána megkeverem, sózom, beleteszem a vöröshagymát, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, folpack fóliával letakarjuk, melyet pár helyen tűvel kiszúrunk. 16 perc alatt puhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük.
Egy nagy vöröshagymát apróra vágunk és az 1 dl olajon megdinszteljük, rászeljük a 3 db paprikát és az 1 paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, lecsót készítünk belőle.
A 6 db tojást keményre főzzük, és a 20 dkg kolbászt felkarikázzuk.
Egy 30 x 22 cm-es tepsit kiolajozunk, belehalmozzuk a tarhonya felét. Ráterítjük a lecsót, a felkarikázott főtt tojást és a kolbászt. Ráterítjük a maradék tarhonyát. A 2 dl tejfölbe belekeverjük a mustárt, és rákenjük a tarhonya tetejére. Erre ráreszeljük a sajtokat.
Előmelegített 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.