Gombás-mustáros sertéssült
4 nagyobb vagy 8 kisebb sertéskaraj-szelet, 30 dkg (lehetőleg apró) gomba, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, étolaj, só, bors.
A hússzeleteket kenjük be egy kis olajjal, szórjuk be sóval és darált feketeborssal, aztán tegyük pár órára a hűtőbe.
Egy serpenyőben forrósítsunk néhány evőkanálnyi olajat, tegyük bele a karajszeleteket, és mindkét oldalukat süssük pirosra, utána vegyük ki őket a sütőedényből.
A hússütés után visszamaradt olajba tegyük bele a gombát (ha aprók, egyben, ha nagyobbak, szeletelve), pirítsuk át, aztán szórjuk meg egy evőkanál liszttel, egy percig kevergetve pirítsuk tovább, majd öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a mustárt, ízesítsük sóval és darált feketeborssal. Tegyük bele a megsült hússzeleteket, és pár percig forraljuk össze.