Tejszínes gombapörkölt
Hozzávalók:50 dkg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 dl tejszín, 2 evőkanál étkezési keményítőpor, 1 mokkáskanál só, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál balzsamecet, 1lapos evőkanál kristálycukor, 1 kávéskanál apróra vágott tárkony, bazsalikom, borsfű, és 1 mokkáskanál őrölt bors, 0,5 dl étolaj.
Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az összevágott gombát. Mustárral és balzsamecettel ízesítjük. Néhány percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket. A fél liter tejszínbe belekeverjük a 2 evőkanál étkezési keményítőport, beleöntjük a gombába, és együtt felforraljuk, majd lezárjuk a gázt.
Én galuskával tálaltam, friss bazsalikommal és oregánóval díszítettem